Pāriet uz galveno saturu
  • Aktualitātes
  • SVVAS 2023.-2027.
    • REALIZĒTIE PROJEKTI
      • Uzņēmējdarbības projekti
      • Sabiedriskā labuma projekti
  • INFO projektu iesniedzējiem
    • Izsludinātās kārtas 2024. gadā
      • 1. kārta (R3, R4, R7)
      • Nepārtrauktā kārta 2024 (R1)
      • 2. kārta (R2, R3, R5, R6)
    • Izsludinātās kārtas 2025. gadā
      • Nepārtrauktā kārta 2025 (R1)
      • 3. kārta (R2)
      • 4. kārta (R3, R4, R7)
  • Sadarbības projekti
    • Ceļā uz pašpietiekamu teritoriju
  • Leader 2014.-2020.
    • SVVA 2015.-2020.
    • Realizētie projekti
      • Uzņēmējdarbības projekti
      • Sabiedriskā labuma projekti
  • Demokrātijas kultūra
  • Publicitāte
  • Par mums
    • Statūti
    • Logo
    • Biedri
      • Kā kļūt par biedru?
    • Padome
    • Kontakti
    • Pārvaldības dokumenti
  • VRG

Noticis seminārs - meistarklase pašvaldības iestāžu ēdinātājiem

12. marts, 2025 pl. 11:08
2025. gada 11. martā projekta "Ceļā uz pašpietiekamu teritoriju" (Nr.23-00-A019.332-000009) ietvaros notika seminārs - meistarklase Preiļu un Līvānu novadu pašvaldības iestāžu ēdinātājiem. Seminārā piedalījās 33 dalībnieku, kas pārstāvēja gandrīz visas novadu skolas, bija arī dalībnieki no pirmsskolas izglītības iestādēm un sociālajiem aprūpes centriem, kooperatīva un Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra.

WhatsApp_Image_2025-03-12_at_09_34_41__4_-1.jpeg

Seminārs notika 2 daļās - teorētiskā un praktiskā daļa

- pirmajā daļā tika stāstīts par normatīvo aktu regulējumu skolu ēdienkartēs, klātesošie tika iepazīstināti ar būtiskākajiem nosacījumiem un normām, kas izriet no regulējuma, uztura speciāliste sniedza informāciju par veselīgu uzturu un produktu uzturvērtībām, kā sakombinēt ēdienkartes, lai tās būtu veselīgas un uzturvielām bagātas, tika stāstīts par principu "zviedru galds" skolu ēdināšanā, kopā ar klātesošajiem semināra dalībniekiem tika apskatīti būtiskākie izaicinājumi, ar ko jāsaskaras, kad ievieš "zviedru galda principu" un kādas ir iespējas izmantojot šādu ēdināšanu, tika stāstīts ar par gatavo produktu uzglabāšanu, kā vislabāk to darīt.

WhatsApp_Image_2025-03-12_at_09_34_44.jpeg

Visām iestādēm, kurās notiek ēdināšana, būtiska tēma ir pārtikas atkritumi, semināra laikā tika stāstīts par "zero waste" principa ieviešanu, lai samazinātu pārtikas atkritumu rašanos.

WhatsApp_Image_2025-03-12_at_09_34_42__5_-1.jpeg

Otrajā semināra daļā notika meistarklase "Kotiņu produkti skolēna ēdienkartē", kuru vadīja saimniecības īpašniece Vija Kuļša.

WhatsApp_Image_2025-03-12_at_09_34_34-1.jpeg

Meistarklases laikā tika pagatavota maltīte no 5 ēdieniem - pupu kotletes, auzu deserts, speltas kviešu manna, pērļu grūbu putra un pankūkas no dažādiem miltiem.

WhatsApp_Image_2025-03-12_at_09_34_41__3_-1.jpeg

Paldies visiem dalībniekiem, kas atrada laiku un piedalījās!

Paldies profesionālajiem lektoriem un meistarklases vadītājiem!



Projekts Nr.23-00-C0LA19.4-000002 "Biedrības Preiļu - Līvānu novadu partnerība "KŪPĀ"" darbības nodrošināšana, iedzīvināšanas pārvaldība"